Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Μάλι: «Εκατοντάδες» οι νεκροί ισλαμιστές από τις γαλλικές επιχειρήσεις

Οι γαλλικές δυνάμεις έχουν ήδη σκοτώσει «αρκετές εκατοντάδες» ισλαμιστών μαχητών στο πλαίσιο της πολυήμερης εκστρατείας τους στο Μάλι, ενώ παράλληλα έχουν εμπλακεί σε έναν «πραγματικό πόλεμο» εναντίον των ανταρτών που επιχειρούν στα περίχωρα της πόλης Γκάο στην αφρικανική χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
Σύμφωνα με τον κ. Λε Ντριάν, τα γαλλικά στρατεύματα έχουν προκαλέσει «μεγάλη ζημιά στις τρομοκρατικές οργανώσεις της τζιχάντ», έχοντας σκοτώσει «αρκετές εκατοντάδες, έναν σημαντικό αριθμό» μαχητών.
Όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, η πόλη Κιντάλ στο βορειοανατολικό τμήμα του Μάλι, τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών, βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των γαλλικών δυνάμεων, με τη «βοήθεια Αφρικανικών δυνάμεων, και ιδιαίτερα δυνάμεων από το Τσαντ». Οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στις ορεινές περιοχές βόρεια της Κιντάλ, όπου οι αντάρτες έχουν καταφύγει.
Η Γαλλία έχει αποστείλει περίπου 4.000 άνδρες στο Μάλι, ωστόσο επιθυμεί να αρχίσει την απόσυρση των στρατευμάτων της τον Μάρτιο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανάληψης της ευθύνης για την ασφάλεια της αφρικανικής χώρας από τα αφρικανικά στρατεύματα που θα τελούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.