Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Άνοιξε ο δρόμος της Τουρκίας στο South Stream



Cumhuriyet (16/11/2009)

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Πούτιν ανέφερε ότι μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας Ρωσίας – Σλοβενίας υπογράφηκε η συμφωνία για τον αγωγό South Stream.

Βάσει της συμφωνίας, ο εν λόγω αγωγός αποτελεί έναν από τους σχεδιασμούς που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Ρωσίας στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και την Πολωνία. Το ρωσικό φυσικό αέριο, με υποθαλάσσιους αγωγούς μέσω της Μαύρης Θάλασσας και εντός της οικονομικής ζώνης της Τουρκίας, θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία και από εκεί με έναν άλλο παρακαμπτήριο κλάδο στην Ελλάδα και με έναν δεύτερο θα μεταφερθεί στη Σερβία, στην Ουγγαρία, στη Σλοβενία και στην Αυστρία.

Ο αγωγός αυτός φέρεται και ως ο μεγάλος αντίπαλος του αγωγού Nabucco, ο οποίος προβλέπεται να μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κασπίας μέσω Αζερμπαϊτζάν και Γεωργίας στην Τουρκία και εν συνεχεία να διοχετευθεί προς Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Αυστρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.