AFP
Ο μουσουλμανικός πληθυσμός του πλανήτη θα αυξηθεί με ρυθμούς διπλάσιους από τους αντίστοιχους των μη μουσουλμάνων την επόμενη εικοσαετία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το διεθνές Ινστιτούτο Pew. Ετσι, μέσα σε διάστημα μιας γενιάς, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις κατοίκους της Γης θα είναι μουσουλμάνοι. Ειδικότερα, οι δημογραφικές τάσεις που διαμορφώνονται φαίνεται να οδηγούν στην πρόβλεψη ότι η ετήσια αύξηση του πληθυσμού των μουσουλμάνων θα κυμανθεί μεσοσταθμικά στο 1,5%, την ώρα που η αντίστοιχη αύξηση στους μη μουσουλμάνους θα είναι 0,7%.
Η έρευνα με τίτλο «Το Μέλλον του Παγκόσμιου Μουσουλμανικού Πληθυσμού» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, μέχρι το 2030, το 26,4% των 8,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη θα είναι μουσουλμάνοι. Σήμερα, σε πληθυσμό 6,9 δισεκατομμυρίων, οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 23,6%. Επίσης, το Ινστιτούτο Pew προβλέπει ότι το 2030 έξι στους δέκα μουσουλμάνους θα ζουν στην Ασία, ενώ το πυρηνικά οπλισμένο Πακιστάν θα έχει προσπεράσει την Ινδονησία και θα έχει καταλάβει την πρώτη θέση στη λίστα με τις πολυπληθέστερες μουσουλμανικές χώρες στον κόσμο.
Στην Ευρώπη, από 44,1 εκατομμύρια που είναι σήμερα, οι μουσουλμάνοι θα έχουν φτάσει τα 58,2 εκατομμύρια, αριθμός που αντιστοιχεί στο 8% του πληθυσμού, από 6% που είναι σήμερα. Σε κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης όμως, το ποσοστό των μουσουλμάνων επί του συνολικού πληθυσμού θα είναι διψήφιο. Πρόκειται για τη Γαλλία (10,3%) και το Βέλγιο (10,2%), ενώ κοντά στο 10% θα φθάσει και ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Σουηδίας.
Στη Βρετανία, οι μουσουλμάνοι θα διπλασιαστούν σχεδόν, από 4,6% που είναι σήμερα σε 8,2% το 2030. Σε απόλυτους αριθμούς, η ευρωπαϊκή χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό θα είναι η Ρωσία (18,6 εκατ.). Αντίθετα, στις ΗΠΑ το ποσοστό των μουσουλμάνων δεν θα ξεπεράσει το 1,7% του πληθυσμού μέχρι το 2030. Τέλος, στην Ελλάδα προβλέπεται να ζουν 772.000 μουσουλμάνοι το 2030 (το 6,9% του πληθυσμού), από 527.000 που είναι σήμερα (4,7% του πληθυσμού).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.