Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ , ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ενώπιον της Γερμανίδας Καγκελαρίου, κ. Μέρκελ, ότι επιδιώκει «Ομοσπονδία όπως της Γερμανίας, λειτουργική και βιώσιμη».

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθετε:
* Ότι επιδιώκει πρώτα να φύγουν τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής και οι Τούρκοι και άλλοι έποικοι από την Κύπρο, χωρίς όρους και περιορισμούς,
* Ότι επιδιώκει όπως, όλοι οι Τουρκοκύπριοι που μεταφέρθηκαν βίαια από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, επιστρέψουν πίσω στα χωριά , τα σπίτια και τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές και,
* Ότι επιδιώκει να επιστρέψουν πίσω στα χωριά , τα σπίτια και τις περιουσίες τους και όλοι οι Ελληνοκύπριοι, Μαρωνίτες Λατίνοι που προσφυγοποιήθηκαν και εκτοπίστηκαν από τα κατεχόμενα, το 1974,
τότε θα μπορούσαμε όλοι μαζί να επιδιώξουμε να λειτουργήσουμε στην Κύπρο Ομοσπονδία όπως τη Γερμανική, όπως τη Ρωσική, όπως την Αμερικανική, την Καναδική, τη Βελγική κλπ.

Όταν όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θέλει να νομιμοποιήσει τη μαζική μετακίνηση πληθυσμού που έγινε στην Κύπρο το 1974 σύμφωνα με στρατηγικό σχεδιασμό της Άγκυρας, του Λονδίνου, και της Ουάσιγκτον και ως αποτέλεσμα της Τουρκικής εισβολής και κατοχής, και στη βάση αυτή να λειτουργήσει Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αυτή η Ομοσπονδία δεν θα είναι ούτε Γερμανική , ούτε όπως οποιαδήποτε άλλη Ομοσπονδία του Κόσμου. Ούτε θα είναι Λειτουργική , ούτε και βιώσιμη.
Εκτός βέβαια και αν ο Πρόεδρος Χριστόφιας θέλει να πει κάτι άλλο και το αποφεύγει. Π.Χ. ότι φταίμε συλλογικά όλος ο Λαός για ότι συνέβει από το 1955 μέχρι το 1974 και πρέπει να τιμωρηθούμε νομιμοποιώντας τον ακρωτηριασμό των Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας, υποτασσόμενοι στα ΤουρκοβρετανοΑμερικανικά συμφέροντα και όλη αυτήν την παρανομία να την βαφτίσουμε Λειτουργική και βιώσιμη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία , όπως της Γερμανίας και των άλλων υφισταμένων ομοσπονδιών.

Για να σοβαρευτούμε, πρέπει να σταματήσουν τα επικοινωνιακά και παραπλανητικά παιγνίδια εντυπώσεων και να αρχίσουμε να λειτουργούμε ως το κυρίαρχο Κράτος που είμαστε , μέλος του ΟΗΕ και της Ευρώπης , ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, και να διεκδικήσουμε καθαρά αντικατοχικά τα Δίκαια μας.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.