Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αχμαντινετζάντ: Πιθανές νέες διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ έθιξε σήμερα το ενδεχόμενο νέων διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες δυνάμεις για τα πυρηνικά, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «αποτελέσματα», εκφωνώντας ομιλία στο Ραστ (βορειοδυτικά), την επόμενη της αποτυχίας του κύκλου διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ιράν προσβλέπει στην επανέναρξη των συνομιλιών με τους «Εξι» για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ. Οι διήμερες διαπραγματεύσεις στην Τουρκία κατέληξαν χθες Σάββατο σε αδιέξοδο και χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία για επανάληψή τους.

«Αν η άλλη πλευρά είναι αποφασισμένη και δεσμευμένη απέναντι στο νόμο, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό, υπάρχει ελπίδα ότι στις επόμενες συναντήσεις θα υπάρξουν καλά αποτελέσματα», είπε ο Αχμαντινεζάντ σε ομιλία του στην πόλη Ραστ η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Ο Ιρανός πρόεδρος μιλούσε σαν να μην ετίθετο θέμα μη επανάληψης των συνομιλιών. «Από τις επόμενες συναντήσεις θα προκύψουν καλές συμφωνίες αρκεί και οι δύο πλευρές να παραμείνουν δεσμευμένες στο πνεύμα των συνομιλιών», είπε.

Ο ίδιος κατηγόρησε το Ισραήλ και τους συμμάχους του στη Δύση για την έλλειψη προόδου. «Απολίτιστοι σιωνιστές και κάποιοι άνθρωποι στην Αμερική και την Ευρώπη ελπίζουν τα θέματα να παραμείνουν άλυτα», σχολίασε ο Αχμαντινεζάντ.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (23/01/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.