Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση της Χεζμπολάχ για την πολιτική κρίση στο Λίβανο

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ θα εκφωνήσει ομιλία αύριο για την πολιτική κρίση.

Ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Χασάν Νασράλα, θα μιλήσει το βράδυ αύριο, Κυριακή για την πολιτική κρίση που προκάλεσε η παραίτηση υπουργών του κόμματός του και των συμμάχων του, η οποία οδήγησε στην πτώση κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σάαντ Χαρίρι, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο του σιιτικού κόμματος.


«Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα θα παρουσιαστεί την Κυριακή στις 20:30' (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μανάρ και θα μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις», ανακοίνωσε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο χωρίς να διευκρινίσει αν θα είναι μια ομιλία του Νασράλα ή μια συνέντευξή του.

Η παραίτηση υπουργών του κινήματος Χεζμπολάχ και εταίρων του προκάλεσαν την πτώση της κυβέρνησης του Σάαντ Χαρίρι. Αφορμή είναι η διένεξη που υπάρχει μεταξύ του στρατοπέδου του Σάαντ Χαρίρι και της σιιτικής Χεζμπολάχ για το Ειδικό Δικαστήριο για τον Λίβανο του ΟΗΕ το οποίο εξετάζει την υπόθεση της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργό Ραφίκ Χαρίρι. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την προσεχή εβδομάδα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (15/01/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.