Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας κατά των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Χοστ του ανατολικού Αφγανιστάν, σύμφωνα με νέο απολογισμό των τοπικών αρχών.
Η ανακοίνωση του κυβερνήτη της περιοχής αναφέρει ότι δέκα Αφγανοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, έξι πολίτες και τέσσερις αστυνομικοί, ανάμεσά τους ο διοικητής της τοπικής δύναμης ταχείας αντίδρασης. Τρεις αστυνομικοί και 37 πολίτες τραυματίσθηκαν.
Η εθνικότητα των τριών στρατιωτών της Isaf που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση δεν έχει γίνει ανακοινωθεί. Η πλειοψηφία των ξένων στρατιωτών στην επαρχία είναι Αμερικανοί.
Η Isaf ανακοίνωσε ότι μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται ένας αφγανός διερμηνέας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ο καμικάζι επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Ανατινάχθηκε κοντά σε πολυσύχναστη αγορά κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας και την έδρα της κυβέρνησης της επαρχίας, σύμφωνα με πληροφορίες φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.