Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Κινεζικά πλοία στα χωρικά ύδατα των νησιών Σενκάκου/Ντιαογιού

3 Oκτωβρίου 2012
Τρία κινεζικά πλοία εισήλθαν και πάλι στα χωρικά ύδατα των διαφιλονικούμενων νησιών.
Τρία κινεζικά πλοία επέστρεψαν σήμερα στα χωρικά ύδατα των διαφιλονικούμενων νησιών στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, τα οποία βρίσκονται υπό ιαπωνική διοίκηση, αλλά διεκδικεί το Πεκίνο, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.
Χθες, τα τρία αυτά πλοία καθώς και ένα τέταρτο εισήλθαν και πάλι στην ίδια περιοχή λίγο μετά τις 12:30 τοπική ώρα, παρά τις προειδοποιήσεις της ιαπωνικής ακτοφυλακής, και αναχώρησαν έξι ώρες αργότερα.
Σήμερα, επανελήφθη το ίδιο σενάριο μπροστά από το νησί Καμπουσίμα: η ιαπωνική ακτοφυλακή προειδοποίησε τα κινεζικά πλοία, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κινεζική πλευρά.
Η ένταση στις σχέσεις των δυο χωρών κλιμακώθηκε μετά την εθνικοποίηση από την Ιαπωνία στις αρχές Σεπτεμβρίου του μικρού αυτού αρχιπελάγους, το οποίο η Ιαπωνία αποκαλεί Σενκάκου και η Κίνα Ντιαογιού.
Τα συνολικά πέντε ακατοίκητα νησιά του αρχιπελάγους βρίσκονται 200χλμ βορειοδυτικά των ακτών της Ταϊβάν και 400 δυτικά της Οκινάουα (Ιαπωνία).
Τα νησιά αυτά διεκδικεί και η Ταϊβάν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.