Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συρία: Απόρριψη πρότασης ειρηνικής επίλυσης της κρίσης από τον Άσαντ

Ο Άσαντ απέρριψε πρόταση για ειρηνική επίλυση της κρίσης τον περασμένο Ιούλιο δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός του.
Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ-Άσαντ απέρριψε τον περασμένο Ιούλιο την πρόταση ανώτερων στελεχών του καθεστώτος, να επιδιώξουν την ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Συρία, όταν δυο από τους κορυφαίους συμβούλους του σε θέματα ασφάλειας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης, ανέφερε την Τρίτη ο πρώην πρωθυπουργός του.
Ο Ριάντ Χιντζάμπ, ο οποίος αυτομόλησε στις αρχές Αυγούστου, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ότι ο θάνατος του υπουργού Άμυνας Νταούντ και του αναπληρωτή του, που ήταν συγγενικό πρόσωπο του Άσαντ, από βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό, τον είχε πείσει ότι δεν υπήρχε καμία στρατιωτική λύση στην κρίση.
Όπως είπε συναντήθηκε με άλλους κορυφαίους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων του αντιπροέδρου Φαρούκ αλ-Σάρα, του επικεφαλής του κοινοβουλίου και του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ, και συμφώνησαν να ζητήσουν από τον Άσαντ να αρχίσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση.
«Ο Μπασάρ Αλ-Άσαντ απέρριψε οποιαδήποτε μορφή διαλόγου με την αντιπολίτευση, είτε εντός είτε εκτός, και είπε «δεν διαπραγματεύομαι με μια διαιρεμένη αντιπολίτευση. Δεν είναι μια πατριωτική αντιπολίτευση και είναι οπλισμένοι» ανέφερε ο Χιντζάμπ.
«Αυτό ήταν ένα σοκ για όλους μας και φύγαμε από το παλάτι. Είχα χάσει κάθε ελπίδα, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, όταν ο Ελεύθερος Στρατός της Συρίας ήλεγχε περίπου το 70% του Χαλεπίου» πρόσθεσε.
Ο Χιντζάμπ προέρχεται από τη Σουνιτική μουσουλμανική πλειοψηφία, και δεν ήταν μέρος του εσωτερικού κύκλου του Άσαντ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.