Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τυνησία: Ο ισλαμικός εξτρεμισμός μετακινείται προς το Μάγρεμπ


Οι «τζιχαντιστές» συνιστούν το «μεγάλο κίνδυνο» για την περιοχή του Μάγρεμπ, η οποία εξελίσσεται σε κέντρο τρομοκρατών, υποστήριξε ο πρόεδρος της Τυνησίας Μόνσεφ Μαρζούκι σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σαουδαραβική εφημερίδα.
"Θα λέγαμε ότι το κέντρο των τζιχαντιστών μετακινείται τώρα από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν προς την περιοχή του αραβικού Μάγρεμπ και ο μεγάλος κίνδυνος βρίσκεται στην πόρτα μας» είπε ο Τυνήσιος πρόεδρος μιλώντας στην εφημερίδα αλ-Χαγιάτ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τον Μαρζούκι, το πρόβλημα «απειλεί όλη την περιοχή του αραβικού Μάγρεμπ». Στην Τυνησία «ο αριθμός των ενεργών σαλαφιστών οι οποίοι συνιστούν κίνδυνο, υπολογίζεται, σύμφωνα με την αστυνομία, στους 3.000» και είναι όλοι τους γνωστοί στις αρχές, πρόσθεσε.
Στις 14 Σεπτεμβρίου, διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την αντιισλαμική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» επιτέθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Τύνιδα. Στην πλειονότητά τους προέρχονταν από το κίνημα των σαλαφιστών του Σέιφ Αλάχ Ιμπν Χουσέιν ή Αμπού Ιγιάντ.
"Αναρωτιέμαι γιατί δεν έχει συλληφθεί μέχρι τώρα ο Αμπού Ιγιάντ», είπε ο Μαρζούκι ο οποίος προέρχεται από την κεντροαριστερά και φαίνεται ότι επικρίνει την κυβέρνηση στην οποία τον πρώτο λόγο έχει το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.