Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Έρευνες του FBI για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη

2 Oκτωβρίου 2012
Η Τρίπολη ανακοίνωσε την άφιξη μιας ομάδας του FBI στη Βεγγάζη.
Οι αρχές της Λιβύης ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενέκριναν την επίσκεψη Αμερικανών ομοσπονδιακών αστυνομικών (του FBI) στη Βεγγάζη (ανατολικά), μετά τη φονική επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ στην πόλη αυτή, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες της συνεργασίας θα πρέπει να διευκρινιστούν περαιτέρω.
«Προετοιμαζόμαστε για την επίσκεψη στην Βεγγάζη της ομάδας του FBI, η οποία θα πρέπει να συναντηθεί εκεί με την ομάδα μας, να ξεκινήσουν κοινές έρευνες και να επισκεφθούν τα μέρη όπου αυτό συνέβη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Άμπντελ Αζίζ.
Οι λιβυκές και οι αμερικανικές αρχές ολοκληρώνουν επί του παρόντος τις λεπτομέρειες της κοινής έρευνας για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Αμερικανούς, περιλαμβανομένου του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη Κρις Στίβενς.
«Η ομάδα του FBI είναι σήμερα στην Τρίπολη», διευκρίνισε ο Άμπντελ Αζίζ ο οποίος μιλούσε μετά από συνάντηση με την Αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών αρμόδια για τη Μέση Ανατολή, Ελίζαμπεθ Τζόουνς ο οποία έκανε μια επίσκεψη-αστραπή στη πρωτεύουσα της Λιβύης.
«Ελπίζουμε να καταλήξουμε μέσα σε δύο ημέρες σε μια συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα των ΗΠΑ θα συνεργαστεί με την ομάδα της Λιβύης», δήλωσε ο Άμπντελ Αζίζ.
«Ο Γενικός Εισαγγελέας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Εθνικό Γενικό Συνέδριο (Κοινοβούλιο), είμαστε όλοι πρόθυμοι να συνεργαστούμε», τόνισε. «Είναι δικαίωμα των ΗΠΑ να εμπλακούν να ανταλλάξουν πληροφορίες και να ερευνήσουν γι' αυτό που συνέβη στη Βεγγάζη», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα έχει δώσει διάφορες εκδοχές για τις περιστάσεις και τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης στο προξενείο, προκαλώντας τις επικρίσεις του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του ενώ απομένουν μερικές εβδομάδες για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Χθες Δευτέρα, ένας υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ απέρριψε εκκλήσεις για παραίτηση της πρεσβευτού των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις, στενής συνεργάτιδας του προέδρου Ομπάμα, που κατηγορείται για παροχή ψευδών πληροφοριών σχετικά με την επίθεση, η οποία ήταν αποτέλεσμα, όπως εκείνη υποστήριξε, μιας «αυθόρμητης» συγκέντρωσης μπροστά από την προξενική αποστολή, όχι μιας προσχεδιασμένης τρομοκρατικής επίθεσης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.