Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Τουρκία: Ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία


Η οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκεύη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.
"Ο μαχητής μας Αλισάν Σανλί εκτέλεσε μια πράξη αυτοθυσίας την 1η Φεβρουαρίου 2013 μπαίνοντας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, του φονιά των λαών του κόσμου, στην Άγκυρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην ιστοσελίδα Halkin Sesi ("Η φωνή του λαού") δημοσιεύεται επίσης μια φωτογραφία του βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος φορά μαύρο μπερέ και στολή παραλλαγής και είναι ζωσμένος με μια ζώνη με εκρηκτικά.
Ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του, καθώς και μία χειροβομβίδα, στην είσοδο την πρεσβείας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Τούρκος φύλακας και να τραυματιστεί σοβαρά μία δημοσιογράφος.
Τα τεστ DNA έδειξαν πως ο Ετζεβίτ Σανλί ήταν όντως ο βομβιστής αυτοκτονίας στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης.
"Ο άνθρωπος που πυροδότησε τα εκρηκτικά τα οποία είχε δέσει πάνω στο σώμα του καθώς προσπαθούσε να εισέλθει στην πρεσβεία των ΗΠΑ... ήταν ο Ετζεβίτ Σανλί, ένας μαχητής της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C», ανέφερε σε μία ανακοίνωση το γραφείο του κυβερνήτη.
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τρεις ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα σε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, μετέδωσε η κρατική ραδιοτηλεόραση TRT.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.