Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον αρχηγό της ελληνικής ΕΥΠ

VATAN
(6/12/2010)

O επικεφαλής μιας Μυστικής Υπηρεσίας μπορεί να επισκέπτεται επισήμως μία άλλη χώρα και να συναντάται με τον πρωθυπουργό της χώρας αυτής ….
Παραδείγματος χάρη οι επικεφαλής της CIA ήλθαν επανειλημμένα στη χώρα μας και συναντήθηκαν με τους υπουργούς μας και τους πρωθυπουργούς μας. . ...
Όμως εγώ μέχρι σήμερα δεν άκουσα ποτέ ένας πρωθυπουργός να συναντάται με τον επικεφαλής Μυστικής Υπηρεσίας μιας άλλης χώρας, σε ένα μικρό ξενοδοχείο σε παραμεθόρια περιοχή με μυστικότητα.

Με το σκεπτικό μήπως κατά το παρελθόν έγιναν παρόμοιες συναντήσεις, αλλά δεν τις έχω μάθει εγώ, διερεύνησα το θέμα, αλλά δεν βρήκα παρόμοια περίπτωση.
Αυτό το θέμα το έφερε στην επικαιρότητα ο βουλευτής Αδάνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τατζιντάρ Σεηχάν.
Ο Σεηχάν στις 18 και 22 Οκτωβρίου κατέθεσε επερώτηση στο Προεδρείο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για το θέμα, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Ερντογάν αμέσως μετά το δημοψήφισμα πήγε διακοπές στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά κανείς δεν γνώριζε που πήγε.
Οι ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο Σεηχάν ήταν:
«-O πρωθυπουργός μετέβη στην περιοχή της Κεσάνης στην Αδριανούπολη, όπου είχε κάποια συνάντηση στο ξενοδοχείο Prestige Hotel Sapci, εκεί . Αυτό είναι αλήθεια;
-Το άτομο με το οποίο συναντήθηκε ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας;
-Ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης;
-Το θέμα είχε σχέση με την πολιτική της Τουρκίας στη νοτιοανατολική περιοχή της χώρας;
-Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών και εγγράφων αναφορικά με τον Οτζαλάν;»
Η απάντηση δεν προήλθε από τον πρωθυπουργό Ερντογάν, αλλά από τον Aντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τσιτσέκ, ο οποίος δεν αρνήθηκε τη συνάντηση αυτή και είπε τα εξής:
« Ρωτήσαμε για το θέμα την ΜΙΤ. Από τη ΜΙΤ ήρθε η απάντηση ότι στο πλαίσιο του νόμου Υπηρεσιών Κρατικών Πληροφοριών οι δραστηριότητες αναφορικά με τα καθήκοντα πραγματοποιούνται μυστικά.»
Δεν θα ήθελα να υπάρξει παρεξήγηση ( γράφει ο αρθρογράφος).
Κανένας δεν μπορεί να έχει αντίρρηση στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δύο γειτονικών χωρών, ούτε και στις συναντήσεις αρμοδίων και υπευθύνων, αλλά, ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να λέει ότι πηγαίνει διακοπές, να εξαφανίζεται και από την άλλη να καλεί τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μιας άλλης χώρας σε ένα μικρό ξενοδοχείο επαρχιακής συνοριακής περιοχής και να συναντάται με αυτόν σαν να είναι ο ίδιος μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας.
Τότε, ο απλός πολίτης που μαθαίνει αργότερα για το γεγονός θέτει το εξής ερώτημα:
« Aραγε ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται τον δικό του επικεφαλής της Mυστικής Yπηρεσίας του και αποφασίζει να συναντηθεί ο ίδιος με τον επικεφαλής της Mυστικής Yπηρεσίας της άλλης χώρας ;»
Aλήθεια. . . Γιατί άραγε ο πρωθυπουργός δέχθηκε μία τέτοια συνάντηση;
Αν αισθανόταν την ανάγκη για μία τέτοια συνάντηση γιατί δεν έστειλε τον επικεφαλής της δικής του Μυστικής Υπηρεσίας;
Γιατί η τουρκική Μυστική Υπηρεσία δεν κάλεσε τον επικεφαλής της ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας στην Άγκυρα και δεν εξασφάλισε τη συνάντηση αυτή στο κτίριο της Προεδρίας της κυβέρνησης;
Εντάξει…. όταν πρόκειται για θέμα «Εθνικής Ασφάλειας » δεν θα πρέπει να τίθενται πολλά ερωτηματα….
Όμως αυτό, που είναι κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά, προκαλεί κάποιες συγχύσεις και όταν προκαλείται σύγχυση τότε αυξάνονται και τα ερωτήματα:
Γιατί; Γιατί; Γιατί;

2 σχόλια:

  1. Ανταλλάξαν συνταγές για ντολμάδες... Σίουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμα ηταν μυστικη πως την εμαθε ο βουλευτης Τατζιντάρ Σεηχάν?
    Ειναι παντως ενα θεμα που θα επρεπε να προβληματιζει οχι μονο τουρκους και ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.