Την εκτίμησή της ότι ελληνική και τουρκική κυβέρνηση απεργάζονται σχέδια συνεκμετάλλευσς του Αιγαίου κατέθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.«Η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου σε μία αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν, δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχίες. Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το μεγάλο, το επικίνδυνο βήμα για όλο τον ελληνικό λαό που σημαίνει συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου» δήλωσε σήμερα η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στην Τουρκία.
Η κυρία Παπαρήγα τόνισε επίσης πως με την ουσιαστική προαναγγελία μιας συμφωνίας για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, η κυβέρνηση δείχνει πως «στην πραγματικότητα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις από την Τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων και οι γκρίζες ζώνες».
Η γ.γ του ΚΚΕ, τόνισε πως ελληνική και τουρκική κυβέρνηση ενδιαφέρονται μόνον για ένα πράγμα: « Να εξασφαλίσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στις αστικές τάξεις των δύο χωρών, πλούσια κερδοφορία, σε βάρος βεβαίως και των δύο λαών, και του ελληνικού και του τουρκικού, που σημαίνει ότι σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα εξαιρετικά πλούσια κοιτάσματα χρυσού, ουρανίου κλπ παραδίδονται στις πολυεθνικές και μάλιστα με πλήρη αδιαφορία για το ποια είναι τα πραγματικά σύνορα της χώρας, για το ποιες είναι οι οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή. Η όποια συμφωνία γίνει, θα αναγγελθεί φανταζόμαστε μετά από ένα διάστημα, αφού θα έχει σταθεροποιηθεί. Όταν θα αναγγελθεί σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει πολύ βαθιά, σε οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή, αντιθέσεις που πολλές φορές λύνονται όχι μόνο με τον οικονομικό πόλεμο, αλλά και με τα όπλα». http://www.ethnos.gr
ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι αδιανόητο και μόνο σαν σκέψη η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία. Για ποιό λόγο να συμβεί αυτό; Πιστεύω, ότι πολύ ορθά δημιουργήθηκε ο άξονας συνεργασίας Ισραήλ - Κύπρος - Ελλάδας όμως η Ελλάδα έχει υποχρέωση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να ορθώσει το ανάστημά της και να προχωρήσει στον καθορισμό της ΑΟΖ την στιγμή που τα χίλια δίκια είναι με το μέρος της. Στην συνέχεια να εδραιώσει την εκμετάλλευση σε κάθε περιοχή των χωρικών της υδάτων και όπου έχει πρόσθετα οφέλη σε συνεργασία με τις δυο άλλες χώρες Ισραήλ και Κύπρο,αγνοώντας την Τουρκία. Ότι αποφάσισε η Κύπρος δια του Τάσου Παπαδόπουλου, ένα μικρό διχοτομημένο κρατίδιο χωρίς κανένα φόβο και ενδοιασμό απέναντι στην Τουρκία, με περισσή υπερηφάνεια. Το ίδιο ζητάει σήμερα και ο Έλληνας. Η πολιτική ηγεσία του τόπου (Κυβέρνηση και αντιπολίτευση)έχουν χρέος απέναντι στον Ελληνικό λαό, να τον βγάλουν από το σκοτάδι της κρίσης, που τον έχουν εγκλωβίσει χωρίς να φταίει την στιγμή που διαθέτουμε μεγάλο φυσικό πλούτο. Εμείς τους ψηφίζουμε, αυτοί μας το οφείλουν. Σε κάθε άλλη ενέργεια ο λαός μας θα σταθεί απέναντι..Δεν πρέπει να μας προδόσουν με τίποτε.
"ATHAN"
Τελικά ο ορυκτός πλούτος είναι ο απώτερος στόχος! Εξαθλιώνουν τους πολίτες για να σκέφτονται τη καθημερινή επιβίωση αντί για τα εθνικά θέματα ενώ έχουν φροντίσει να υποθηκεύσουν τη δημόσια περιουσία της χώρας με τεράστιο δάνειο το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ήταν από ομόλογα. Τώρα σχεδιάζουν και την υλοποίηση της παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με τη κάρτα του πολίτη. Όσον αφορά αυτό θα ήθελα να μοιραστώ με το ιστολόγιό σας τη σκέψη μου και να με διαφωτίσετε εάν σε τελική ανάλυση έχει σχέση ή όχι με τη γεωπολιτική. Θεωρώ ότι οι πολίτες είναι το σημαντικότερο μέρος μίας χώρας - δεν λέμε ελεύθερο το έμψυχο; Η συγκέντρωση όλων των προσωπικών τους δεδομένων (ταυτότητα, διαβατήριο, ΑΜΚΑ, ιατρικός φάκελος - κάρτα υγείας) καθώς και όλων τους των συναλλαγών (φοροκάρτα) όπως επίσης και το που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή και με ποιους συναναστρέφονται σκιαγραφεί ένα αν μη τι άλλο Οργουλιανό κόσμο. Λόγω Συνθήκης Σένκεν παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης όλων αυτών των πληροφοριών εκτός συνόρων του ελληνικού κράτους. Το ερώτημά μου είναι μήπως τελικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση καταργούνται στην ουσία τους τα σύνορα των κρατών γιατί όταν όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι διαθέσιμες εκτός των συνόρων, τότε αυτά πως προστατεύουν τους πολίτες του κράτους το οποίο οριοθετούν;
ΑπάντησηΔιαγραφή