Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σύλληψη του φερόμενου ως αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Ιράκ

Συνελήφθη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ο φερόμενος ως στρατιωτικός επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης βορείως της Βαγδάτης, δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμεντ αλ-Ασκάρι, εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Άμυνας.

Πρόκειται για τον Μεχλέφ Μοχάμαντ Χουσέιν αλ Αζάουι, γνωστό και ως «Άμπου Ράντουαν» που συνελήφθη μαζί με τρεις άλλους φερόμενους ως σημαντικούς ηγέτες του ιρακινού τμήματος της Αλ Κάιντα, στο δυτικό τμήμα της πόλης Σαμάρα, 100 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Άμυνας ανέφερε με σιγουριά ότι «και οι τέσσερις είναι ανώτατα στελέχη της Αλ Κάιντα του Ιράκ».

Μεταξύ των τεσσάρων είναι και ο Κάσεμ Μοχάμεντ Τάχα, που καταζητείται για το ρόλο του στην αιματηρή επίθεση κατά του επαρχιακού συμβουλίου των Σαλαχεντίν στην πόλη Τικρίτ στις 29 Μαρτίου όπου 58 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.