Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι είναι ελληνικά, παραδέχονται οι Τούρκοι




Δηλώσεις αξιωματούχου του κυβερνητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)

Στάθης Ευσταθιάδης-ΒΗΜΑ

Οι πληροφορίες που διοχετεύονται στην τουρκική κοινή γνώμη σχετικά με τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι «είναι ανυπόστατες και λανθασμένες», χρησιμοποιούνται «απλώς και μόνο για πολιτικό όφελος», δήλωσε ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής του κυβερνητικού κόμματος κ. Αμπντουραχίμ Οζτούρκ. Πρόσθεσε ότι «όργανο σε αυτές τις ενέργειες» έγινε και ο «κατά τα άλλα «ευυπόληπτος» πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Ζεϊμπέκ.

«Για τα Δίδυμα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, τα οποία βρίσκονται εντός των Δωδεκανήσων, υπάρχει διεθνής συμφωνία, υπογεγραμμένη από τον Ισμετ Ινονου, που δείχνει ότι είναι ελληνικό έδαφος», δήλωσε ο κ. Οζτουρκ. Και τόνισε: «Αυτά τα δυο νησιά πέρασαν στους Ελληνες το 1947 με την διεθνή συμφωνία της Ιταλίας, δια χειρός του Ισμετ Ινονου. Μετά την ανταλλαγή πληθυσμών το 1924 δεν έμεινε τουρκικός πληθυσμός σ' αυτά τα νησιά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισμέτ Ινονού υπέγραψε τη συμφωνία ως πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.