Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τυνησία: Το κόμμα Ενχάντα αποχώρησε από την επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος

Το ισλαμιστικό κίνημα της Τυνησίας Ενάχντα αποχώρησε τη Δευτέρα από την Εθνική Επιτροπή για την πολιτική μεταρρύθμιση, που έχει επιφορτισθεί να συντάξει το σχέδιο του νέου Συντάγματος στην μετά -Μπεν Άλι εποχή, εξαιτίας του μη καθορισμού οριστικής ημερομηνίας για την τέλεση των γενικών εκλογών.

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη συμμετοχή μας στις εργασίες της επιτροπής, έως ότου επιλυθεί το ζήτημα με την ημερομηνία των εκλογών», τόνισε ο Σαμίρ Ντίλου, στέλεχος της Ενάχντα, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις παρουσιάζει τη μεγαλύτερη απήχηση στο εκλογικό σώμα της Τυνησίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ένας από τους σημαντικότερους δικαστές της χώρας, ο Γιάντχ Μπεν Ασούρ, μπήκε στην ατζέντα το θέμα του καθορισμού της τελικής ημερομηνίας τέλεσης των εκλογών.

Μία άλλη επιτροπή, που έχει επιφορτισθεί με την επίβλεψη των εκλογών, είχε ανακοινώσει την Πέμπτη την αναβολή για τις 16 Οκτωβρίου των πρώτων μετά την αποχώρηση του Μπεν Άλι εκλογών, επικαλούμενη την ανάγκη μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος για τη σωστή οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.