Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Νέα γενιά υποβρυχίων με πυρηνικά όπλα σχεδιάζει η Βρετανία

Ο υπουργός Άμυνας Φοξ δήλωσε στη βουλή ότι επελέγη το σχέδιο για την επόμενη γενιά πυρηνικών υποβρυχίων, αναμένει το κόστος να φθάσει τα 3 δισ. λίρες.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι επέλεξε ένα σχέδιο για τη νέα γενιά των υποβρυχίων που είναι εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα και αναμένει να δαπανήσει περίπου 3 δισεκατομμύρια στερλίνες (3,4 δισεκατομμύρια ευρώ) για την επόμενη φάση του προγράμματος.

«Ανακοινώνω σήμερα ότι εγκρίναμε την επένδυση κι επιλέξαμε ένα σχέδιο υποβρυχίου το οποίο θα κινείται με μια νέα γενιά συστημάτων πυρηνικής προώθησης το οποίο θα επιτρέψει στα υποβρύχιά μας να μας προσφέρουν δυνατότητες πυρηνικής αποτροπής ως και την δεκαετία του 2060 εάν χρειάζεται», είπε ο υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ στη βουλή.

«Αναμένουμε η επόμενη φάση του έργου να έχει κόστος που θα φθάνει τα 3 δισεκατομμύρια στερλίνες», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός Κάμερον είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η χώρα του θα προχωρήσει στην ανάθεση συμβολαίου για το σχεδιασμό νέων υποβρυχίων με πυρηνικά όπλα.

Η Βρετανία θα ανακοινώσει σήμερα ότι θα συνεχίσει το σχεδιασμό μιας νέας γενιάς υποβρυχίων με πυρηνικά όπλα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Έχουμε δεσμευτεί να διατηρήσουμε ένα ανεξάρτητο πυρηνικό αποτρεπτικό όπλο βασισμένο στα Trident», είπε ο Κάμερον, αναφερόμενος στον υπάρχοντα στόλο υποβρυχίων που φέρουν πυραύλους με πυρηνική γόμωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.