Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Συγχαρητήρια σε αυτούς που τον συνέλαβαν έδωσε ο Ρ. Μλάντιτς

Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν έδωσε ο Ράτκο Μλάντις, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ντάτσιτς.

Ο Ράτκο Μλάντις υποδέχτηκε τους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν, την Πέμπτη τα ξημερώματα, δίνοντάς τους... συγχαρητήρια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, την ίδια ώρα που οι σερβικές εφημερίδες παρουσίαζαν με λεπτομέρειες τη στιγμή της σύλληψης αλλά και τα όσα προηγήθηκαν κατά την περίοδο των ερευνών.

«Μπράβο σας παιδιά, βρήκατε αυτόν που ψάχνατε», ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων στους αστυνομικούς και τους άνδρες της σερβικής υπηρεσίας πληροφοριών (BIA) που τον εντόπισαν στο Λαζάρεβο, είπε ο Ντάτσιτς μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTS.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπλιτς, η λεπτομέρεια που επέτρεψε στους αστυνομικούς να ταυτίσουν τον Μλάντιτς με τον άνθρωπο που παρακολουθούσαν όταν έβγαινε από το σπίτι στο Λαζάρεβο για να περπατήσει στον κήπο ήταν ένα δαχτυλίδι με μια πολύτιμη πέτρα που φορούσε στο αριστερό χέρι. Όταν συνελήφθη ο Μλάντιτς έβγαλε το δαχτυλίδι και το παρέδωσε σε έναν αστυνομικό, ζητώντας του «να δοθεί στην οικογένειά του» .

«Τελείωσε. Μπράνκο (απευθυνόμενος στον εξάδελφό του, στο σπίτι του οποίου κρυβόταν), δώσε τους να φάνε και να πιουν. Ιδού η ταυτότητά μου και το στρατιωτικό μου βιβλιάριο», είπε ο Μλάντιτς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Στους αστυνομικούς προσφέρθηκε τότε ζαμπόν, τυρί και ρακί.

Όταν τον ρώτησαν αν οπλοφορεί, ο Μλάντιτς φέρεται να απάντησε: «Τι είδους στρατηγός θα ήμουν αν δεν ήμουν οπλισμένος. Ορίστε τα δύο πιστόλια μου» .

Ο Ράτκο Μλάντιτς αναμένεται να παραδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Χάγη, που τον κατηγορεί για γενοκτονία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.