Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Συρία: Εγκρίθηκε νόμος περί λειτουργίας πολιτικών κομμάτων πέραν του Μπάαθ

Η κυβέρνηση ενέκρινε νόμο, ο οποίος επιτρέπει τη λειτουργία πολιτικών κομμάτων πέραν του κυβερνώντος Μπάαθ, με την προϋπόθεση ότι τηρούν τις «δημοκρατικές αρχές» .

Η κυβέρνηση της Συρίας ενέκρινε νόμο, ο οποίος επιτρέπει τη λειτουργία πολιτικών κομμάτων πέραν του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ, με την προϋπόθεση ότι τηρούν τις «δημοκρατικές αρχές», μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το κόμμα Μπάαθ, το οποίο έχει απαγορεύσει τη λειτουργία κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1963, δέχεται πιέσεις να πάψει να μονοπωλεί την εξουσία εν μέσω των συνεχιζόμενων λαϊκών εξεγέρσεων που τους τελευταίους τέσσερις μήνες επιδιώκουν την απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Η δημιουργία κάθε κόμματος πρέπει να βασίζεται σε...μία δέσμευση στο σύνταγμα, στις δημοκρατικές αξίες, στην κυριαρχία του νόμου και στο σεβασμό της ελευθερίας και των βασικών δικαιωμάτων» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA αναφερόμενο στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν τα κόμματα, τα οποία επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για να εξασφαλίσουν άδεια για τη νόμιμη λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.