Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Διεθνή συνεργασία με το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο ζητά ο ΟΗΕ

Ο γγ Μπαν Κι-Μουν κάλεσε τα κράτη να συνεργαστούν με το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο. «Πολιτικοποιημένο» χαρακτήρισε το δικαστήριο η Χεζμπολάχ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι -Μουν κάλεσε σήμερα τα κράτη να συνεργαστούν με το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο (TSL) σχετικά με τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι.

«Ο κ. Μπαν καλεί όλα τα κράτη να υποστηρίξουν την ανεξάρτητη δικαστική διαδικασία, ιδιαίτερα να συνεργαστούν με το Ειδικό Δικαστήριο στην εκτέλεση του κατηγορητηρίου και στα εντάλματα σύλληψης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ακόμη «ότι περιμένει από τη νέα κυβέρνηση του Λιβάνου να υποστηρίξει όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις του Λιβάνου και να συνεργαστεί με το Ειδικό Δικαστήριο».

Στο μεταξύ, η τηλεόραση της Χεζμπολάχ αλ Μάναρ μετέδωσε σήμερα ότι το κατηγορητήριο για την δολοφονία του Χαρίρι δείχνει πως το δικαστήριο που αναζητά τους δολοφόνους του είναι «πολιτικοποιημένο».

Αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το κατηγορητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.