Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αίγυπτος: Κανονικά οι εξαγωγές φυσικού αερίου σε Ισραήλ-Ιορδανία

Αρχισαν ξανά χθες οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Αίγυπτο προς το Ισραήλ και την Ιορδανία, μετά την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί στον αγωγό από δολιοφθορά, μετέδωσαν χθες το βράδυ ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού και άλλα ΜΜΕ.
Αγνωστοι ανατίναξαν τη Δευτέρα τμήμα του αγωγού στη Χερσόνησο του Σινά, προκαλώντας διακοπή στη ροή του φυσικού αερίου προς το Ισραήλ και την Ιορδανία. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στον αγωγό αυτόν από το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ζημιές αυτή τη φορά ήταν μικρότερες από τις δυο προηγούμενες γι' αυτό αποκαταστάθηκε γρήγορα η λειτουργία του αγωγού.
Ο κυβερνήτης του Βορείου Σινά, Αμπντέλ Ουαχάμπ Μαμπρούκ, κατήγγειλε "την τρομοκρατική αυτή ενέργεια που σκοπό έχει να πλήξει τη σταθερότητα και την ασφάλεια" της Χερσονήσου.

Οι νέες αιγυπτιακές αρχές έχουν αποφασίσει να επανεξετάσουν όλες τις συμφωνίες που αφορούν στις εξαγωγές φυσικού αερίου και να διενεργήσουν έρευνες για όλες τις αμφιλεγόμενες συμφωνίες πώλησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ, οι οποίες υπεγράφησαν πριν από την εκδίωξη από την εξουσία του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Η Αίγυπτος παρέχει το 43% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στο Ισραήλ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, NAFTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.