Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί στο τουρκικό κουρδιστάν

Τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους χθες και σήμερα στο τουρκικό Κουρδιστάν, από σφαίρες που αποδίδονται σε αντάρτες του ΡΚΚ.
Συγκεκριμένα, δυο μόνιμοι υπαξιωματικοί (αρχιλοχίες) και ένας επαγγελματίας λοχίας, που υπηρετούσαν στο φυλάκιο του χωριού Ικίπιναρ (İkipınar), της επαρχίας Ομερλί, του νομού Μαρντίν, χθες το βράδυ στις 23:40, επιστρέφοντας στο φυλάκιο από επίσκεψη σε κατοικία του χωριού που είχαν προσκληθεί, έπεσαν σε θανάσιμη ενέδρα που έστησαν άγνωστοι ένοπλοι.

Και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους επιτόπου από την επίθεση που δέχτηκαν από τους ενόπλους. Από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, είναι πιθανόν η επίθεση να είναι έργο των Μονάδων Αυτοάμυνας (Öz Savunma Birlikleri, ÖSB), που οργανώθηκαν από το Κουρδικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα, ως υλοποίηση της Νόμιμης Αυτοάμυνας της Κουρδικής Κοινωνίας, που εντάσσεται στο σχέδιο της Δημοκρατικής Αυτονομίας των Κούρδων. Επίσης, ίσως η επίθεση αυτή να είναι πράξη αντεκδίκησης και να έχει σχέση με το θάνατο δυο Κούρδων προχθές στο Σεμντίνλι. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ασφαλείας οι δυο Κούρδοι σκοτώθηκαν από το στρατό ενώ προσπαθούσαν να τοποθετήσουν νάρκη, ενώ σύμφωνα με τους Κούρδους, οι συμπατριώτες τους εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τον τουρκικό στρατό και δεν είχαν καμία σχέση με τους αντάρτες. Είναι πιθανόν λοιπόν οι Μονάδες Αυτοάμυνας να έδρασαν και να σκότωσαν τους τρεις μόνιμους στρατιωτικούς για να αποδείξουν στο τουρκικό κράτος ότι από τούδε και στο εξής δεν θα αφήνεται αναπάντητη οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται εναντίον του κουρδικού λαού.
Ο τέταρτος νεκρός είναι ένας ανθυπολοχαγός, ο οποίος έχασε τη μάχη με το θάνατο στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Άγκυρας (GATA) όπου νοσηλευόταν μετά από τραυματισμό στη συμπλοκή στο χωριό Γεσίλοζ (Yeşilöz) του Σεμντίνλι, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους οι δυο Κούρδοι, στους οποίους αποδίδεται απόπειρα τοποθέτησης νάρκης, κάτι που αρνείται η κουρδική πλευρά.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.