Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ανώτερος Κούρδος αξιωματούχος επιθυμεί τη παραμονή των Αμερικανών στο Ιράκ

L’Orient Le Jour (Liban)
Ο Καμάλ Κιρκούκι, πρόεδρος του Κοινοβουλίου της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν, απεφάνθη χθες υπέρ της διατήρησης των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ μετά το τέλος του έτους, προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης τους, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μαστίζεται από αστάθεια και τρομοκρατία.
Αμερικανοί αξιωματούχοι πολλαπλασιάζουν τις επαφές με τη Βαγδάτη για να διατηρήσουν μια παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων πέρα από το τέλος του έτους, παρά τη συμφωνία που υπεγράφη το 2008 μεταξύ Ουάσινγκτον και Βαγδάτης για την οριστική απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι ζήτησε εθνικό διάλογο για την επίλυση του πολιτικά ευαίσθητου ζητήματος, ενώ η σιιτική παράταξη στην κυβέρνηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη.

L’Orient Le Jour 06.07.2011
http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.