Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Συνομιλίες του Λίβυου πρωθυπουργού με τον ΟΗΕ

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Αμπντούλ Ιλά Αλ-Χατίμπ είχε χθες συνομιλίες στην Τρίπολη με το Λίβυο πρωθυπουργό Μπαγκνταντί Αλ-Μαχμούντι σε μια νέα προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην κρίση, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Ο Αλ-Χατίμπ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, κάλεσε τις πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι λιβυκές αρχές «να ξεκινήσουν μια πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, η οποία θα ανταποκρίνεται στα νόμιμα αιτήματα και τις προσδοκίες του λιβυκού λαού», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ.

«Ο Λίβυος πρωθυπουργός επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις όσον αφορά τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς ενώ τάχθηκε για μια ακόμα φορά κατά της παραίτησης του Καντάφι», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Τρίπολη ζητεί να σταματήσουν οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί και ο Καντάφι αρνείται ως τώρα να παραιτηθεί.

Ο Αλ-Χατίμπ συναντήθηκε τη Δευτέρα με αντιπροσώπους της λιβυκής εξέγερσης στη Βεγγάζη στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης. Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης και η Τρίπολη επιμένουν στις θέσεις τους παρά το γεγονός ότι θέλουν να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.