Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Διάσκεψη Μονάχου: Έτοιμο το Ιράν για απευθείας διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ


O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλέχ
Το Ιράν είναι έτοιμο για απευθείας διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες εφόσον οι προθέσεις της Ουάσινγκτον για επίλυση της κρίσης είναι «δίκαιες και ειλικρινείς», ΄τόνισε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, από τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που ολοκληρώνεται σήμερα στο Μόναχο.
Ο ιρανός υπουργός επισήμανε πως βλέπει θετικά τις δηλώσεις του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν για απευθείας συνομιλίες. «Αν υπάρχει ειλικρινής πρόθεση από την άλλη πλευρά θα τη λάβουμε σοβαρά υπ'όψιν», πρόσθεσε ο Σαλεχί.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως το Ιράν πιστεύει ότι «είναι σοφό οι εχθροί μας να γίνονται φίλοι», συμπλήρωσε όμως πως «η Τεχεράνη δίνει μεγάλη σημασία στην ανεξαρτησία της».
Ο Σαλεχί είπε ακόμα πως ενημερώθηκε ότι ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων των 5+1 θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου στο Καζακστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.