Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Πλήγμα κατά των Ταλιμπάν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις



Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις σκότωσαν 30 Ταλιμπάν τη νύχτα στην επαρχία Κουντούζ.

Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν σκότωσαν χθες τη νύχτα 30 ενόπλους Ταλιμπάν σε επιχείρηση στην επαρχία Κουντούζ στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας αυτής Μοχάμεντ Ομαρ.

Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή με ελικόπτερο για την επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν στην περιοχή Γκορ Τάπα, 10 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, η οποία επίσης ονομάζεται Κουντούζ.

Σύμφωνα με τον Ομαρ, μεταξύ των νεκρών είναι τρεις διοικητές των ταλιμπάν και τρεις ένοπλοι που είχαν εκπαιδευτεί για επιθέσεις αυτοκτονίας στην επαρχία.

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την πληροφορία για την επιχείρηση.

Αμερικανικά και γερμανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της ISAF έχουν αυξήσει τις επιχειρήσεις τους κατά των Ταλιμπάν τους τελευταίους μήνες.

Στην επαρχία Κουντούζ και σε άλλες περιοχές του βορείου Αφγανιστάν έχουν αναπτυχθεί περίπου 4.500 Γερμανοί στρατιώτες. Επιπλέον 500 Γερμανοί στρατιώτες και 4.500 Αμερικανοί στρατιώτες αναμένεται να έχουν φθάσει στην περιοχή ως το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Ομαρ στη χθεσινή επιχείρηση δεν ενεπλάκησαν γερμανικά στρατεύματα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.