Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Νέος «τσαμπουκάς» τουρκικής φρεγάτας σε ελληνικά μαχητικά



Προσπάθεια να ελέγξει την ταυτότητα και να ενημερωθεί για την πτήση δύο ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 κατέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας μία τουρκική φρεγάτα!

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο βρισκόταν στο Αιγαίο λαμβάνοντας μέρος στην άσκηση «Μπεγιάζ Φιρτίνα». Περίπου στις δύο και είκοσι το μεσημέρι, το πλήρωμα της τουρκικής φρεγάτας παρενέβη στη συχνότητα κινδύνου, επιχειρώντας να μάθει τις. προθέσεις ελληνικού ζεύγους F-16.

Εκείνη την ώρα, τα ελληνικά μαχητικά πετούσαν νοτίως της Ικαρίας σε ύψος 300 ποδών (περίπου 100 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) και σε απόσταση από την περιοχή που έπλεε η τουρκική φρεγάτα. Κυρίως όμως, το σημαντικότερο είναι ότι η περιοχή που βρισκόταν το τουρκικό πολεμικό πλοίο δεν ήταν δεσμευμένη από ΝΟΤΑΜ, άρα τα ελληνικά μαχητικά είχαν κάθε δικαίωμα να πετούν.

Πέραν του γεγονότος ότι την ώρα της πτήσης (περίπου 14.20) δεν βρίσκονταν σε εξέλιξη γυμνάσια τουρκικών πλοίων, άρα τα ελληνικά μαχητικά -με την παρουσία τους- δεν επηρέαζαν τη διεξαγωγή κάποιας άσκησης.Τα τουρκικά αεροναυτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Μπεγιάζ Φιρτίνα» αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 21 Μαϊου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.