Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Απειλές για πιθανές νέες επιθέσεις στις ΗΠΑ από την αλ Κάιντα



Οι ΗΠΑ έχουν δώσει στην αλ Κάιντα «χίλιους λόγους» για να χτυπήσει σε αμερικανικό έδαφος, δήλωσε ο επικεφαλής της Aqpa, που είναι το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, σύμφωνα με ηχητικό μήνυμα που κυκλοφόρησε.

Στο ηχητικό μήνυμα ο Κασίμ αλ Ρίμι αναφέρει, για πρώτη φορά, τον θάνατο ενός τοπικού ηγέτη της αλ Κάιντα, του Τζαμίλ Νασερ αλ Αμπντάλα Αμπάρι, ο οποίος σκοτώθηκε στα μέσα Μαρτίου σε μια επιδρομή της αεροπορίας της Υεμένης, που υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον.

«Με την δολοφονία του αλ Αμπάρι μας έχετε δώσει 1.000 νέες δικαιολογίες και λόγους για να σας επιτεθούμε στο έδαφος σας», τόνισε ο αλ Ρίμι, στρατιωτικός διοικητής της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa).

Σύμφωνα με τον αλ Ρίμι, ένα δεύτερο μέλος της Aqpa έχασε τη ζωή του στις 15η Μαρτίου κατά την διάρκεια της ίδιας αεροπορικής επιδρομής.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.