Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Έτοιμος για αύξηση πίεσης στο Ιράν ο Ντέηβιντ Κάμερον



Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι είναι καιρός να αυξηθεί η πίεση προς το Ιράν ώστε να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε ακολουθήσει μία πολιτική δύο δρόμων κάνοντας υποσχέσεις αλλά όντας έτοιμοι να ασκήσουμε πίεση», δήλωσε ο Κάμερον στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Πιστεύω ότι είναι καιρός να αυξήσουμε αυτήν την πίεση και το χρονοδιάγραμμα είναι στενό. Αυτή η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρο στόχο να εξασφαλίσει σκληρότερες κυρώσεις από τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ενωση κατά του Ιράν».

«Υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς που πρέπει να καλυφθούν, μεταξύ αυτών οι εμπορικές συναλλαγές, το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ενέργειες κατά των τραπεζών στις οποίες υπάρχουν χρήματα του ιρανικού καθεστώτος».

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.