Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Συρία: Εκτέλεση 11 στρατιωτών από ισλαμιστές



Δημοσίευση : 16 Mαϊου 2013
Ισλαμιστές εκτέλεσαν 11 Σύρους στρατιώτες σε αντίποινα για τις «σφαγές» στην πόλη Μπάνιας
Μαχητές του Μετώπου αλ-Νόσρα που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα εκτέλεσαν 11 άνδρες με την κατηγορία της συμμετοχής στις σφαγές που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Ένας άνδρας του οποίου το πρόσωπο είναι καλυμμένο με μαύρη κουκούλα πυροβολεί στη σειρά τους άνδρες στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς αυτοί έχουν γονατίσει, έχοντας τα μάτια δεμένα με ύφασμα, στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ.
"Το δικαστήριο της σαρία για την ανατολική περιφέρεια στην Ντέιρ αλ-Ζορ καταδίκασε σε θάνατο αυτούς τους αρνησίθρησκους στρατιώτες που διέπραξαν σφαγές σε βάρος των αδελφών και των οικογενειών μας στη Συρία», λέει ο εκτελεστής στο βίντεο. Ένοπλοι ισλαμιστές που κρατούν μαύρες σημαίες φωνάζουν «ο Θεός είναι μεγάλος» κάθε φορά που πυροβολείται ένα από τα θύματα. Ο εκτελεστής στρέφεται ξανά σε μερικά από τα θύματα για να τους ρίξει επιπλέον σφαίρες ώστε να βεβαιωθεί ότι είναι νεκρά.
Είναι το δεύτερο βίντεο που προβάλλεται μέσα σε δύο ημέρες το οποίο δείχνει τέτοιου είδους εκτελέσεις από μαχητές που δηλώνουν ότι ανήκουν σε οργανώσεις που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο χθες από τη βόρεια επαρχία Ράκα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών, δείχνει τρεις άνδρες με καλυμμένα τα μάτια να κάθονται στο πεζοδρόμιο σε κεντρική παράκαμψη πριν πυροβοληθούν στο κεφάλι. Ένας άνδρας που ακούγεται στο βίντεο λέει ότι οι εκτελέσεις έγιναν σε αντίποινα για τη σφαγή στην παράκτια πόλη Μπάνιας πριν από δύο εβδομάδες.
Φωτογραφίες και βίντεο από τη σφαγή αυτή στη Μπάνιας δείχνουν δεκάδες ακρωτηριασμένα πτώματα, πολλά από τα οποία είναι παιδιών, να κείτονται στους δρόμους.
Βίντεο από εκτελέσεις και βασανιστήρια έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο στη Συρία, όπου τουλάχιστον 94.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση αυτή που πλέον διανύει τον τρίτο χρόνο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.