Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Λίβανος: Στους 25 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στην Τρίπολη

25 νεκροί στην Τρίπολη κατά την έβδομη συναπτή ημέρα των συγκρούσεων ανάμεσα σε δυνάμεις που υποστηρίζουν τους Σύρους καθεστωτικούς και δυνάμεις υπέρ της συριακής αντιπολίτευσης.
Ο αριθμός των νεκρών στην βόρεια πόλη του Λιβάνου Τρίπολη ανήλθε σήμερα σε 25, κατά την έβδομη συναπτή ημέρα συγκρούσεων ανάμεσα σε δυνάμεις που υποστηρίζουν τις καθεστωτικές συριακές δυνάμεις κι ομάδες που τάσσονται υπέρ της συριακής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας.
Πρόκειται για τις σφοδρότερες μάχες που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα στην πόλη.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ενώ πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι την περασμένη εβδομάδα 25 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις συγκρούσεις και περισσότεροι από 250 τραυματίστηκαν.
Η σουνιτική μουσουλμανική πλειονότητα των κατοίκων στην παραλιακή αυτή πόλη υποστηρίζει την εξέγερση στη Συρία, που υποκινήθηκε από την σουνιτική πλειοψηφία.
Αλλά μία μειονότητα αλαουιτών στην Τρίπολη υποστηρίζει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος προέρχεται από την ίδια κοινότητα, που ανήκει στο σιιτικό Ισλάμ.
Η επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ κατά της συριακής πόλης Κουσέιρ, που βρίσκεται στα σύνορα με τον Λίβανο, εντείνει την ανησυχία ότι η σύγκρουση μπορεί να εξαπλωθεί στον Λίβανο.
Η ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ έχει συνδράμει στις επιθέσεις των καθεστωτικών δυνάμεων στην πόλη αυτή.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.