Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Χεζμπολάχ: Θα παραμείνουμε στη Συρία μέχρι τη νίκη

Ο ηγέτης της ανταρτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε πως η οργάνωσή του θα παραμείνει στον πόλεμο στη Συρία «μέχρι το τέλος του δρόμου» και θα φέρει τη νίκη στο σύμμαχό της, τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Χάσαν Νασράλα, επικεφαλής της μαχητικής σιιτικής οργάνωσης, δήλωσε, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, πως η Συρία και ο Λίβανος αντιμετωπίζουν μια απειλή από ριζοσπάστες σουνίτες ισλαμιστές, η οποία, υποστήριξε, είναι μια συνωμοσία που επινόησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους για να εξυπηρετήσουν τα ισραηλινά συμφέροντα στην περιοχή.
"Δεν θα βασιστούμε σε κανέναν... όπως σε όλες τις μάχες πριν από αυτήν: θα είμαστε ο λαός της, οι άνδρες της, και εκείνοι που θα της φέρουν τη νίκη», είπε, μιλώντας από μία μυστική τοποθεσία.
"Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του δρόμου, αποδεχόμαστε αυτή την ευθύνη και θα αποδεχθούμε όλες τις θυσίες και αναμενόμενες συνέπειες αυτής της θέσης», είπε σύμφωνα με τα τηλεοπτικά πλάνα που έδειξαν επίσης χιλιάδες ανθρώπους να τον επευφημούν καθώς παρακολουθούσαν την ομιλία του από μεγάλες οθόνες στην πόλη Μασγκάρα του Λιβάνου.
Ο Νασράλα επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως οι μαχητές του μάχονται ενεργά στη Συρία και είπε πως βρίσκονται εκεί εδώ και πολλούς μήνες. Είπε πως η Χεζμπολάχ δεν δρα από σεκταριστικά κίνητρα αλλά για να υπερασπιστεί τον Λίβανο απέναντι σε ριζοσπαστικές οργανώσεις.
"Η Συρία δεν είναι πια ένα μέρος όπου υπάρχει μια λαϊκή επανάσταση εναντίον ενός πολιτικού καθεστώτος, μάλλον έχει γίνει ένα μέρος για να επιβληθεί ένα πολιτικό σχέδιο υπό την ηγεσία της Αμερικής και της Δύσης και τα εργαλεία της στην περιοχή», ανέφερε ο Νασράλα στην ομιλία του για τη 13η επέτειο της αποχώρησης του Ισραήλ από το νότιο Λίβανο.
Ο Νασράλα είπε ακόμη πως η βούληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγγράψει το στρατιωτικό σκέλος της οργάνωσής του στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων είναι άνευ σημασίας.
"Είναι πολύς καιρός που είμαστε στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από μελάνι πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί και αυτό δεν αλλάζει τίποτε».
Η Γαλλία θα προτείνει να εγγραφεί η στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της υποστήριξής της στο καθεστώς της Δαμασκού.
"Η Ευρώπη βλέπει πως θα αλλάξουμε το μοίρασμα των χαρτιών στην περιοχή (...). Είμαστε υπερήφανοι».
"Η λίστα σας, μπορείτε να τη βράσετε και να την πιείτε», είπε ο Νασράλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.