Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Συζήτηση στην Αθήνα για την Ελληνική ΑΟΖ με ΝΑΙ και ΟΧΙ



Το περιοδικό Εκόνομιστ διοργανώνει συζήτηση (debate)  στην Αθήνα (τύπου Οξφόρδης) με τίτλο την ερώτηση «Θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ;». Η συζήτηση θα γίνει στις 20 Ιουνίου, 2013 στο ξενοδοχείο Divani Apollon στο Καβούρι στις 7 μ.μ.  Της συζήτησης θα προεδρεύει ο αρχισυντάκτης του Εκόνομιστ Τζόν ΄Αντριους και η συζήτηση θα αποτελείται από δύο οντότητες. Η  μία του ΝΑΙ και η άλλη του ΟΧΙ. Ο Καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου University System of Maryland, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Δρ. Θεόδωρος Καρυώτης,  (γνωστός ως ο πατέρας της ΑΟΖ), θα υποστηρίζει το ΝΑΙ, και ο Δρ. Χρήστος Ροζάκης, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα υποστηρίζει το ΟΧΙ.
 Εισηγήσεις θα κάνουν οι καθηγητές Δρ. Αθανάσιος Πλατιάς, Καθηγητής Στρατηγικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ο Δρ. Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Στο τέλος της συζήτησης οι προσκεκλημένοι θα ψηφίσουν ποιος θα είναι ο νικητής.
 Για να πάρετε πρόσκληση πρέπει να τηλεφωνήσετε στο 210-9408750 (εσωτερικό 200) και να εκφράσετε την επιθυμία σας να  παρακολουθήσετε το debate για την ΑΟΖ.

 Φανούλα Αργυρού
Λονδίνο
27.5.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.