Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αναχώρησε από τη Μόσχα ο φερόμενος ως πράκτορας της CIA αμερικανός διπλωμάτης

Αναχώρησε χθες από τη Ρωσία, ο αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος χαρακτηρίστηκε persona non grata μετά τη σύλληψή του στη Μόσχα αφού κατηγορήθηκε ότι είναι πράκτορας της CIA που επεδίωκε τη στρατολόγηση μέλους της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB).
Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν τον Ράιαν Φογκλ, τρίτο γραμματέα του τμήματος πολιτικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας, να εισέρχεται στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, να περνάει από τον έλεγχο των διαβατηρίων στον ειδικό χώρο για τους διπλωμάτες και στη συνέχεια να υποβάλλεται σε σωματικό έλεγχο.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε τον αμερικανό διπλωμάτη persona non grata, απαιτώντας να εγκαταλείψει τη χώρα «το συντομότερο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.