Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Κατασκεύασαν όπλο με τρισδιάστατο εκτυπωτή


Επιτυχής ήταν δοκιμή του πρώτου όπλου που κατασκευάστηκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian.
Πρόκειται για ένα περίστροφο κατασκευασμένο από πλαστικό. Τα σχέδια και την υλοποίηση του όπλου ανέλαβε η εταιρεία Defense Distributed.
Η δοκιμή έγινε στο Όστιν του Τέξας, στις ΗΠΑ, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Η είδηση για την κατασκευή του όπλου έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Μιλώντας στο BBC, η Βικτόρια Μπερνς του τμήματος κυβερνο-εγκλημάτος της Ιντερπόλ, τόνισε ότι έως τώρα οι εγκληματίες ακολουθούσαν «συγκεκριμένους παραδοσιακούς δρόμους για να αποκτήσουν ένα όπλο».
«Όσο όμως προοδεύει η τεχνολογία, γίνεται όλο και πιο εύκολο, οικονομικά και πρακτικά, για κάποιον να έχει πρόσβαση σε όπλα» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Defense Distributed, Κόντι Ουίλσον, 25χρονος φοιτητής της νομικής σχολής του πανεπιστημίου του Τέξας υπογράμμισε ότι «πολλοί άνθρωποι δεν περίμεναν ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να γίνει».
Τα 15 από τα 16 κομμάτια του όπλου έχουν κατασκευαστεί από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή Stratasys Dimension SST, τον οποίο μάλιστα η εταιρεία Defense Distributed απέκτησε διαδικτυακά έναντι περίπου 6.000 ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.