Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Το Ιράν ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Κύπρο

Δημοσίευση : 9 Mαϊου 2013

Το Ιράν ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Κύπρο για διαβουλεύσεις, αφότου ένας Ιρανός υπήκοος εκδόθηκε πρόσφατα από το νησί στις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούμενος ως ύποπτος για παραβίαση του εμπάρκο όπλων του ΟΗΕ κατά του Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα ο Κύπριος ΥΠΕΞ.
"Μόλις σήμερα...ενημερώθηκα από την Λευκωσία ότι το Ιράν αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή του για διαβουλεύσεις. Γιατί; Επειδή ένας Ιρανός πολίτης συνελήφθη διότι προσπαθούσε να αγοράσει, να παραβιάσει το εμπάργκο όπλων κατά του Ιράν», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στην Ουάσινγκτον ο Κύπριος ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης.
Διπλωματική πηγή στη Λευκωσία, δήλωσε ότι ο Ιρανός εκδόθηκε στις ΗΠΑ «μετά την εξάντληση όλων των ένδικων μέσων στην Κύπρο», περίπου πριν από δύο εβδομάδες.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.