Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Συρία: 80.000 νεκροί μετά από τρία χρόνια πολέμου

Στη Συρία, μετά από τρία χρόνια πολεμικών συγκρούσεων, 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι είναι πια πρόσφυγες, ενώ σκοτώθηκαν άνω των 80 χιλ. ανθρώπων.

Υπερβαίνουν σαφώς τις 80 χιλιάδες οι νεκροί, όσο διαρκεί η λαϊκή εξέγερση στο συριακό καθεστώς με χρονική της αφετηρία τον Μάρτιο 2011, αναφέρει σήμερα στη Βηρυτό το συριακό Παρατηρητήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων.
--Το OSDH προσδιορίζει τις φυσικές απώλειες εδικώς στις τάξεις των άοπλων Σύρων στους μισούς του ανωτέρω αριθμού, κατά προσέγγιση.
Παράλληλα, ο ΟΗΕ επισήμανε σήμερα από την πλευρά του ότι, ο συριακός εμφύλιος πόλεμος έχει εξαναγκάσει 4,2 εκατομμύρια πολίτες να εκτοπιστούν και από αυτούς 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι είναι πια πρόσφυγες σε γειτονικές με τη Συρία χώρες όπως είναι : η Ιορδανία η Τουρκία ή, ο Λίβανος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.