Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Έφτασαν στο βόρειο Ιράκ οι πρώτοι αντάρτες του ΡΚΚ

Μετά την αποχώρηση τους από την Τουρκία.
Μια πρώτη ομάδα ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) έφθασε σήμερα το πρωί στο Ιράκ μετά την αποχώρησή της από την Τουρκία.
Δεκαπέντε μαχητές έφθασαν στην Χαρούρ, μια περιοχή της επαρχίας Ντοχούκ, κοντά στο όρος Μετίνα στο ιρακινό Κουρδιστάν.
"Είμαστε η πρώτη ομάδα που φθάνει σε μια ασφαλή περιοχή», δήλωσε ο Ζαγκάρ, ο αρχηγός της ομάδας των μαχητών την οποία συγκροτούν εννέα άνδρες και έξι γυναίκες.
Οι μαχητές του ΡΚΚ έφθασαν γύρω στις 06.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Έφεραν όπλα Καλάσνικοφ και αντιαρματικές ρουκέτες (RPG) και είχαν σακίδια στους ώμους. Τους υποδέχτηκαν άλλα μέλη του ΡΚΚ που έχουν εγκατασταθεί στο ιρακινό έδαφος.
Το ΡΚΚ που διεξάγει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ένοπλο αυτονομιστικό αγώνα στην Τουρκία, ανακοίνωσε στις 8 Μαΐου ότι οι μαχητές του άρχισαν να αποχωρούν προς το Ιράκ, στο πλαίσιο μιας εύθραυστης ειρηνευτικής διαδικασίας με την Άγκυρα.
Οι αντάρτες του ΡΚΚ αναχώρησαν από την Τουρκία πεζή, διέσχισαν την απόκρημνη μεθοριακή περιοχή για να συναντήσουν τους χιλιάδες μαχητές που έχουν εγκατασταθεί στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε πολλές φορές ότι ουδείς επρόκειτο να επιτεθεί στους αντάρτες που παίρνουν το δρόμο για το Ιράκ.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.