Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Η επίσκεψη Ομπάμα έφερε διακοπή στις αερομαχίες


SABAH
(20/4/2009)


Η επίσκεψη του Ομπάμα στην Τουρκία οδήγησε στο να γίνει και κάποια διακοπή στις αερομαχίες μεταξύ των δύο γειτόνων στο Αιγαίο. Οι ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε καμία παρέμβαση κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ομπάμα στην Τουρκία. Οι αερομαχίες μεταξύ των πολεμικών αεροσκαφών, για τις οποίες οι Έλληνες πιλότοι σε συνέντευξή τους στο δυτικό Τύπο είχαν πει ότι είναι μέρος της καθημερινής τους ζωής, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα οδήγησαν σε ένταση 266 φορές. Κατά τη διήμερη επίσκεψη, όμως, του Ομπάμα, αν και τα τουρκικά F-16 δεν άλλαξαν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, τράβηξε την προσοχή το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν προέβη σε καμία παρέμβαση. Λόγω των αναχαιτίσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, βιώνεται εδώ και πολλά χρόνια ένταση. Το πρόβλημα αυτό διατυπώνεται σε κάθε πλατφόρμα, ειδικότερα από την στρατιωτική πτέρυγα.

Ο πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Μπουγιούκανιτ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε φέρει το θέμα στην ημερήσια διάταξη κατά τις συναντήσεις του με τον Έλληνα ομόλογό του, την περασμένη εβδομάδα είπε: «Εάν ξεπεραστεί το θέμα αυτό, νομίζω ότι δεν θα παραμείνει άλλο θέμα μεταξύ μας με την Ελλάδα».

Τέλος, σημειώνεται πως το γεγονός ότι ο Ομπάμα ήρθε απευθείας στην Τουρκία, μόλις ανέλαβε Πρόεδρος, χωρίς να περάσει από την Αθήνα ενόχλησε την Ελλάδα και πως ο ελληνικός Τύπος είχε δημοσιεύσει σχετικές ειδήσεις με τίτλους, όπως «Ο Ομπάμα ανεβάζει την αξία της Άγκυρας και ξεχνάει την Αθήνα» και «Ψυχρολουσία από την Ουάσιγκτον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.