Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Στρατιωτική κινητικότητα στο Ντιγιάρμπακιρ



Cumhuriyet 
(8/4/2009)


Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για το ΡΚΚ επικράτησε έντονη αεροπορική κινητικότητα στο Ντιγιάρμπακιρ. Περισσότερα από 30 F-16 και F-4, που απογειώθηκαν από τη δεύτερη τακτική διοίκηση των αεροπορικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν πτήσεις στους αιθέρες του Β. Ιράκ. 

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις, που ξεκίνησαν κατά της παρουσίας του ΡΚΚ στο Β. Ιράκ, και στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών επικρατεί έντονη αεροπορική κινητικότητα στο Ντιγιάρμπακιρ. Αεροσκάφη που απογειώθηκαν, ενώ ήταν οπλισμένα, παρατηρήθηκε ότι επιστρέφοντας δεν ήταν. Οι επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εδώ και μια βδομάδα στις επαρχίες Λίτζε, Χάνι, Μπίνγκιολ και Γκεντς του Ντιγιάρμπακιρ συνεχίζονται. Λόγω των εντεινόμενων επιχειρήσεων στην επαρχία Χάνι, προωθήθηκαν στην περιοχή πολλοί στρατιώτες και πολεμοφόδια. Οι επιχειρήσεις υποστηρίζονται από αέρος, από ελικόπτερα Sikorsky και Cobra. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.