Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

«Αιματηρή αλήθεια Bloody truth»


Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου 
«Αιματηρή αλήθεια Bloody truth» 


Το δίγλωσσο ιστορικό βιβλίο-ντοκουμέντο «Αιματηρή αλήθεια», που θα αποτελέσει στερεότατο έρεισμα για περαιτέρω προβληματισμούς μετά γνώσεως γεγονότων, όσον αφορά τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, παρουσιάστηκε σήμερα στη Λευκωσία, από την Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο κ. Ανδρέας Σ. Αγγελίδης, Δικηγόρος-Βουλευτής και η κα Φανούλα Αργυρού, ερευνήτρια-δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Παρουσιάζοντας το βιβλίο ο κ. Αγγελίδης, μεταξύ άλλων, ανάφερε:

«Ασυνήθιστο είναι το γεγονός ότι το βιβλίο τούτο δεν έχει γνωστό το συγγραφέα του. Αντίθετα είναι έργο που εκπονήθηκε από ομάδα ερευνητών, που χωρίς απολογητική πρόθεση, «ανθολόγησαν» στοιχεία, παραπομπές και πηγές που καταγράφονται σε 366 τόσες σελίδες και σε 169 τόσες υποσημειώσεις, ιδιαίτερα χρήσιμες για όσους θα επιζητήσουν μια πληρέστερη εμβάθυνση.

Το απρόσωπο των ερευνητών δυσχεραίνει την απόδοση αναγνώρισης, συγκεκριμένης και επώνυμης, για όλο αυτό το εξαίρετο έργο. Οι ίδιοι επέλεξαν αυτή τη συνδρομή και συμβολή. Έτσι ο δίκαιος και οφειλόμενος έπαινος ανήκει για τούτο το πνευματικό δημιούργημα στην «Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» που είχε αυτή την πρωτοβουλία, μια από πολλές άλλες, την όποια και έφερε σε πέρας με το βιβλίο ανά χείρας.

Ας μου επιτραπεί να εισηγηθώ ότι η συμβολή του βιβλίου αυτού, ίσως η μόνη φιλοδοξία του, είναι να παραθέσει αλήθειες επί γεγονότων και να προκαλέσει ένα ελεύθερο και κριτικό διάλογο μέσα από την παράθεση τεκμηριωμένα κάποιων γεγονότων στην πολυτάραχη διαδρομή των τελευταίων 65 χρόνων». 

Εξάλλου, η κα. Αργυρού ανέφερε μεταξύ άλλων :

«Το θεωρώ μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ σήμερα, στην παρουσίαση αυτού του πολυαναμενόμενου και ιστορικού βιβλίου-ντοκουμέντου. Η «Αιματηρή Αλήθεια» παρουσιάζεται σε μια άκρως σημαντική στιγμή, κατά την οποία πολλοί έχουν προωθήσει μια συστηματική καμπανιά, της οποίας η πρώτη κίνηση είναι η απόλυτη παραμόρφωση της αλήθειας.

Πιστεύω ακράδαντα στην πρωτοβουλία της Κίνησης να συλλέξει και να παρουσιάσει αυτά τα ιστορικά στοιχεία. Το βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια» παρουσιάζει πραγματικά και αδιαμφισβήτητα τεκμήρια, τα οποία αφυπνίζουν και διαφωτίζουν διεθνείς φορείς, μέλη της κυβέρνησης, πολιτικούς και ακαδημαϊκούς και όλους τους συμπάσχοντες και μη, για την πραγματικότητα της υφιστάμενης κατάστασης σε αυτό το ηλιόλουστο και πανέμορφο νησί, τα τελευταία 45 χρόνια.»

Τέλος, σε σύντομη καταληκτική ομιλία του, ο κ. Πάνος Ιωαννίδης, νομικός-Πρόεδρος της Κίνησης, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους άλλους παρευρισκόμενους, τους παρουσιαστές του βιβλίου και τον συντονιστή της εκδήλωσης κ. Άγγελο Κοτσώνη, είπε:

«Στο έγγραφο του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών & Κοινοπολιτείας FCO 9/2162 του Αυγούστου 1975, δηλώνεται απερίφραστα ότι:

“Η κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητος δεν μπορεί να δεχθεί, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενεργούσαν (το 1974) διαφορετικά, παρά μόνο ως αντιπρόσωποι της τουρκικής κυβερνήσεως. Ούτε και μπορεί η κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητος να δεχθεί, ότι η τουρκική κυβέρνηση [...] ενεργούσε ως αντιπρόσωπος της τουρκοκυπριακής κοινότητος, καθόσον η τουρκοκυπριακή κοινότητα καμιά εξουσία είχε, τόσο από τον κυπριακό όσο και από τον διεθνή Νόμο, να εξουσιοδοτήσει τέτοια ενέργεια.”

Όμως, για 35 χρόνια και παρά τα αισθήματα και τις παραδοχές της Κυβερνήσεως της Αυτής Μεγαλειότητος, όλες οι Βρετανικές Κυβερνήσεις υποστηρίζουν την ψευδή, διεθνή προπαγάνδα της Τουρκίας, ότι “τα όσα έπραξε η Τουρκία το 1974 δεν αποτελούν επιδρομή και παράνομη εισβολή, αλλά μια ειρηνευτική παρέμβαση, για την διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας» και ότι «για τις εξελίξεις από το 1955 μέχρι το 1974 ευθύνονται οι Έλληνες της Κύπρου, οι οποίοι είχαν εφαρμόσει πολιτική εθνοκάθαρσης κατά των Τουρκοκυπρίων”.

Όλα αυτά είναι ψεύδη. Η Αλήθεια, που δυστυχώς είναι μια Αιματηρή Αλήθεια, τεκμηριώνεται αναντίλεκτα μέσα από το περιεχόμενο αυτού του Βιβλίου.

Όσοι σκοπεύουν να εκφράσουν έντιμη άποψη για το ζήτημα της Κύπρου, προτρέπονται πρώτα να μελετήσουν το βιβλίο.»
 


9η Απριλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.