Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Επτά στρατιώτες νεκροί στην Υεμένη


Σε επίθεση που δέχθηκαν από μέλη της αλ Κάιντα στην επαρχία Αμπιάν.

Επτά Υεμενίτες στρατιώτες, ανάμεσά τους και ένας αξιωματικός, έχασαν την ζωή τους σήμερα, Τρίτη, σε επίθεση που δέχθηκαν από μέλη της αλ Κάιντα στην επαρχία Αμπιάν.

«Έξι στρατιώτες και ένας αξιωματικός σκοτώθηκαν και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από μαχητές της αλ Κάιντα εναντίον ενός στρατοπέδου της ταξιαρχίας 201 στην Ντοφές», που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νοτίως της Ζινζιμπάρ, πρωτεύουσας της επαρχίας Αμπιάν, δήλωσε αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Ο απολογισμός αυτός επιβεβαιώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από ιατρική πηγή του στρατιωτικού νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκαν οι νεκροί και οι τραυματίες.

Οι μαχητές επωφελήθηκαν από την δασώδη περιοχή γύρω από το στρατόπεδο και επιτέθηκαν με ρουκέτες RPG και με αυτόματα όπλα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.