Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

"Προτάσεις-σοκ των ΗΠΑ για το Αιγαίο",αποκλύπτονται από τα Wikileaks!

Βόμβες από τα Wikileaks! Περίπου 35.000 τηλεγραφήματα απελευθερώνονται απόψε και ανάμεσα σ΄αυτά πολλά που αφορούν σε Ελλαδα και Τουρκία. Το Onalert “αλίευσε” το πρώτο που έχει την υπογραφή του πρέσβη Ντέϊνιντ Σπεκχαρντ,προετείνει μέτρα για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και είναι ΑΠΛΑ ΑΠΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Το τηλεγράφημα έχει ημερομηνία 17-07-2009 και αυτά που πρότεινε αποτελούν ντροπή!
Τι πρότεινε ο αμερικανός πρέσβης Ν.Σπεκχαρντ για την “βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων”; Διαβάστε:
•Αναγνώριση από την Ελλάδα εκλεγμένων μουσφτήδων στη Θράκη.

•Να ρυθμιστεί από το ΥΕΘΑ το θέμα του μουσουλμανικου νεκροταφείου στην Αθήνα

•Οι πτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο -οι παράνομες- να μην χαρακτηρίζονται ως “απειλή για τη κυριαρχία” ,αλλά ως …ενόχληση!

•Να μην χαρακτηρίζονται εχθρικά τα τουρκικά μαχητικά!

•Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη να μην πετάνε στις λεγόμενες “αποστρατικοποιημένες περιοχές”,όπως υποστηρίζει η Τουρκία!

•Συμφωνία για πτήσεις “άοπλων” αεροσκαφών.

•Η Ελλάδα να αποφύγει οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον του Τούρκου πιλότου που προκάλεσε το θάνατο Έλληνα ( σ.σ εννοεί τον Ηλιάκη)!

Ως…αντάλλαγμα αναγνώριζε ότι υπήρχε θέμα αδικίας στη δομή διοίκησης του στρατηγειου της Λάρισας σε σχέση με αυτό της Σμύρνης!


http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7819

"Η Άγκυρα δεν έκανε πίσω στο Καστελόριζο στις έρευνες του 2008".Wikileaks νο 2
.


Στην κρίση που προκάλεσε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η έρευνα νορβηγικού ερευνητικού σκάφους για λογαριασμό της Άγκυρας το νοέμβριο του 2008,80 μίλια απο το Καστελόριζο,αναφέρεται τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ,που αποκαλύπτουν τα Wikileaks.Κι αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι δεν έκανε πίσω η Άγκυρα

Ο τότε πρέσβης Ν.Σπέκχαρντ, αναφέρει συνομιλία που είχε με τον γγ του ΥΠΕΞ Α.Αγαθοκλή,ο οποίος του ανέφερε τις συνομιλίες που ειχε η τότε ΥΠΕΞ Ν.Μπακογιάννη με το ΥΠΕΞ της Νορβηγίας ,για να σταματήσουν οι έρευνες.

Ο Σπέκχαρντ ισχυρίζεται στο τηλεγράφημα ότι ο Έλληνας διπλωμάτης δήλωσε “απογοητευμένος από την κατάσταση”. Ο Σπέκχαρντ επισημαίνει ότι Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν κοντά σε “επίτευξη συμφωνίαςγια το θέμα της υφαλοκρηπίδας,από το 1999 έως το 2004 στο πλαίσιο της απόφασης για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ”. Η λύση όμως ως γνωστόν δεν ήρθε ποτέ.

Το βέβαιο είναι όπως προκύπτει από το τηλεγράφημα του Σπέκχαρντ,ότι για να εκτονωθεί η κρίση, δεν έκανε πίσω η Τουρκία! Απλά η Νορβηγική κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει το ερευνητικό πλοίο.



http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7820

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.