Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΗΠΑ: Απονωμένος ολοένα και πιο πολύ ο Σύριος πρόεδρος



Όλο και πιο απομονωμένος βρίσκεται ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ και το καθεστώς του, ανακοίνωσαν σήμερα οι ΗΠΑ μετά τη θέση που πήραν χθες η Τουρκία και ο Αραβικός Σύνδεσμος. Παράλληλα Σύροι ακτιβιστές ανακοίνωσαν ότι οι συριακές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα πρώην αξιωματικό που βοηθούσε το κίνημα αμφισβήτησης.

«Ο Άσαντ βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένος, η διεθνής κοινότητα αξιώνει όλο και περισσότερο με μία φωνή τον άμεσο τερματισμό της βίας», δήλωσε η Βικτόρια Νάλαντ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν εμπιστεύεται πλέον το καθεστώς της Δαμασκού, όπου η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από τις συριακές αρχές έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 2.200 ανθρώπων από το Μάρτιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το Σάββατο επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησαν «να πάψει να χύνεται αίμα και να ακολουθηθεί η οδός της λογικής, προτού να είναι πολύ αργά».

Η Νάλαντ αναφέρθηκε επίσης «στην ανησυχία που εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος (Ντμίτρι) Μεντβέντεφ».

Παράλληλα Σύροι ακτιβιστές δήλωσαν ότι οι συριακές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα έναν πρώην αξιωματικό, ο οποίος είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον συντονισμό λιποταξιών από τον στρατό στο πλαίσιο του κινήματος αμφισβήτησης.

Ο Μοστάφα Σέλιμ Χεζμπολάχ, πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, σκοτώθηκε από πυροβολισμό που δέχθηκε όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε έπεσε σε ενέδρα κοντά στην πόλη Κφαρ Νούμπουλ στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, διευκρίνισαν.

«Ήταν μια στοχευμένη δολοφονία. Ένας συνοδός, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο τραυματίστηκε άσχημα, αλλά καταφέραμε να τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο (...) Δεν ξέρουμε ακόμη αν αυτοί που τους πυροβόλησαν ήταν από την αστυνομία ή το στρατό», δήλωσε τηλεφωνικώς ένας από τους ακτιβιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.