Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Τουρκικά ΜΜΕ

Sabah

Συνελήφθησαν οι Ναύαρχοι, ενθαρρύνθηκε η Ελλάδα

Ο αντιναύαρχος Καντίρ Σαγντίντς ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα που υποστηρίζει τους Ε/κ που εξετάζουν τις φυσικές πηγές στην Μεσόγειο, ενθαρρύνθηκε από τις συλλήψεις των στρατιωτικών στην Τουρκία . Ο Σαγντίντς στην υπεράσπισή του είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ακόμα και η Ελλάδα που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας ενθαρρυνόμενη από την κατάσταση του στρατού μας και ειδικά των ναυτικών δυνάμεων βρήκε το θάρρος να προβεί σε προειδοποιήσεις σχετικά με τους τομείς ερευνών φυσικών αποθεμάτων στην περιοχή της Κύπρου και να προβεί σε προειδοποιήσεις σε σχέση με τα εθνικά μας δικαιώματα».


ZAMAN

Εξομολογήσεις του πρώην αρχηγού Κοσανέρ

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «απίστευτες εξομολογήσεις» και αναφέρει ότι σύμφωνα με τις ηχογραφημένες δηλώσεις του Κοσανέρ που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο :
- Ο τουρκικός στρατός έχει τοποθετήσει νάρκες ακόμη και πριν 20 χρόνια για τις οποίες δεν έχει την εποπτεία τους και τις έχει αφήσει στην τύχη τους.
- Δεν υπάρχει ενότητα στον μηχανισμό διοίκησης .
- Διοικητές παρατούν τα όπλα τους και εγκαταλείπουν τις θέσεις τους κατά τις συγκρούσεις με το ΡΚΚ
- Λόγω λαθών στη εκπαίδευση , τούρκοι στρατιώτες χάνουν την ζωή τους από τον τουρκικό στρατό
- Λάθη έχουν γίνει σε τοποθετήσεις συνοριακών φυλακίων .
- Το σκάνδαλο με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποκαλύπτει δομικές ατέλειες στο στράτευμα.
- Δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν στο ακέραιο οι τεχνικές δυνατότητες του στρατεύματος καθώς υπάρχουν επιχειρησιακές αδυναμίες και προβλήματα στην εκπαίδευση.
Χρειάζεται νομική κάλυψη των ενεργειών του στρατού.


Turkiye

Επίσκεψη Νταβούτογλου στη Βεγγάζη

Ο εφημερίδα αναφέρεται στην επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Νταβούτογλου στην Βεγγάζη για τη πραγματοποίηση επαφών με την ηγεσία της αντιπολίτευσης την στιγμή που οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης προσπαθούσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της Τρίπολης. Επισημαίνει ότι με την δεύτερη - εντός μηνός - επίσκεψη Νταβούτογλου στην Βεγγάζη, η Τουρκία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην μετά Καντάφι εποχή. Η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα που υποστήριξε την «νέα Λιβύη» έπειτα από την κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι και ότι ο Νταβούτογλου πήγε στην Βεγγάζη για να παραδώσει 100 εκ δολ. στους Λίβυους αντάρτες σε μετρητά. Στην κοινή συνέντευξή του με τον Τ/ΥΠΕΞ Νταβούτογλου , ο Επικεφαλής του Μεταβατικού Συμβουλίου Λιβύης Μουσταφά Αμπού Τζαλίλ υπογράμμισε ότι η Τουρκία υπερβαίνοντας γραφειοκρατικά εμπόδια μετέφερε σε ρευστό τα κεφάλαια που είχε υποσχεθεί στον λαό της Λιβύης.


CNN Turk

Συμπλοκή οπαδών του ΡΚΚ με αστυνομία

Συμπλοκή σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα μεταξύ οπαδών του ΡΚΚ και της αστυνομίας κατά την προσπάθεια των πρώτων να πραγματοποιήσουν εκδήλωση άνευ προηγούμενης άδειας. Κατά την συμπλοκή τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί από τα πυρά των διαδηλωτών και 2 αστυνομικοί από την έκρηξη εκρηκτικής ύλης που είχε τοποθετηθεί σε απορριμματοφόρο.

Γράφει επίσης σε έκρηξη που σημειώθηκε στη Γιουκσέκοβα του Χακιάρι την Τρίτη το απόγευμα προκλήθηκαν υλικές ζημίες και ετέθη υπό κράτηση 1 άτομο. Η έκρηξη που σημειώθηκε από βόμβα κρότου που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου, προκάλεσε πανικό.


Sabah

Λεπτομέρειες συνομιλίας Ερντογάν –Αχμαντινεζάντ

H εφημερίδα αναφέρεται σε λεπτομέρειες της 37λεπτης τηλεφωνικής συνομιλίας Ερντογάν –Αχμαντινεζάντ με πρωτοβουλία του ιρανού Προέδρου, υπενθυμίζοντας ότι ο Ερντογάν σταμάτησε εν μέση οδό για να συνομιλήσει με τον Ιρανό Πρόεδρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα η συνομιλία των δύο ανδρών εστιάστηκε κυρίως στις εξελίξεις στη Συρία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ερντογάν τόνισε στον Ιρανό Πρόεδρο ότι η Τουρκία παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην Συρία και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον τερματισμό της αιματοχυσίας. Του ανέφερε επίσης ότι η Άγκυρα έχει απευθυνθεί επανειλημμένως στο καθεστώς Άσσαντ προσπαθώντας μάταια να το πείσει να σταματήσει τις επιθέσεις κατά πολιτών και να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις. Ο Ερντογάν υπογράμμισε στον Αχμαντινεζάντ ότι η βία στην Συρία κλιμακώθηκε έπειτα από την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Δαμασκό τη στιγμή που η Άγκυρα ανέμενε την αντίθετη εξέλιξη . Του τόνισε επίσης ότι η εξελίξεις στην Συρία είναι υψίστης σημασίας τόσο για την Τουρκία, όσο και για το Ιράν και τον κάλεσε να συνεργαστεί με την Τουρκία για την εκτόνωση της κρίσης στη Συρία.

Από την πλευρά του ο ιρανός Πρόεδρος Αχμαντινεζάντ ανέφερε στον Ερντογάν ότι έχει τις ίδιες ανησυχίες για την κατάσταση στη Συρία και ότι συμμερίζεται την άποψή του ότι η αιματοχυσία θα πρέπει να σταματήσει. Ωστόσο πρόσθεσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για την αξιοπιστία της Δύσης υπογραμμίζοντας ότι Τουρκία και Ιράν πρέπει να προστατεύσουν τη Συρία από τις πιέσεις της Δύσης.

Yeni Safak

Αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση στον Διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίο αναχαιτίστηκαν δύο φορές από ελληνικά μαχητικά. Τα τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν από M-2000 και F-16 που απογειώθηκαν από τους αερολιμένες Τανάγρας και νέας Αγχιάλου και από F-4 και F-16 που απογειώθηκαν από τους αερολιμένες Σκύρου και Λήμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.