Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Οι Ταλιμπάν διαψεύδουν την εξόντωση των μαχητών που κατέρριψαν το αμερικανικό ελικόπτερο



Οι Ταλιμπάν διέψευσαν σήμερα την εξόντωση των μαχητών που κατέρριψαν το Σάββατο το ελικόπτερο το ΝΑΤΟ σκοτώνοντας 30 Αμερικανούς και 8 Αφγανούς στρατιώτες, όπως είχε ανακοινώσει χθες ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Αλεν, διοικητής των διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

«Είναι αναληθές. Αφού είδαμε τις δηλώσεις του εχθρού, ήλθαμε σε επαφή με τον μουτζαχίντ που κατέρριψε το ελικόπτερο και δεν είναι νεκρός», δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, ένας από τους εκπροσώπους των Ταλιμπάν.

Ο στρατηγός Τζον Αλεν δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ότι ο μαχητής των Ταλιμπάν που κατέρριψε το ελικόπτερο και ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν που ονομάζεται Μουλά Μοχιμπουλάχ εντοπίστηκαν από τις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού και στη συνέχεια εξοντώθηκαν μαζί με άλλους Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.

«Τέσσερις μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή του συνασπισμού», αλλά ο μουτζαχίντ που κατέρριψε το ελικόπτερο δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς», είπε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, ενώ όταν ερωτήθηκε εάν ο Μουλά Μοχιμπουλάχ περιλαμβάνεται στους νεκρούς, απάντησε ότι η ομάδα που αποτέλεσε στόχο της αεροπορικής επιδρομής απαρτιζόταν από απλούς μαχητές.

Το περασμένο Σάββατο, ένα μεταγωγικό ελικόπτερο Chinook συνετρίβη κατά τη διάρκεια νυκτερινής επιχείρησης σκοτώνοντας 30 Αμερικανούς στρατιώτες, μέλη των ειδικών δυνάμεων, και οκτώ Αφγανούς στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.