Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Ρωσική ανησυχία για τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία

Η Μόσχα εκφράζει μεγάλη ανησυχία για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έγιναν κοντά στην Δαμασκό
Μεγάλη ανησυχία εξέφρασε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έγιναν κοντά στην Δαμασκό, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.
"Βρισκόμαστε στο στάδιο της διευκρίνισης και της ανάλυσης όλων των συνθηκών που συνδέονται με τις πολύ ανησυχητικές πληροφορίες για τις επιδρομές που έγιναν από το Ισραήλ στις 4 και στις 5 Μαΐου στα προάστια της Δαμασκού», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
"Οι ενδείξεις της προετοιμασίας της παγκόσμιας κοινής γνώμης για μια πιθανή ένοπλη επέμβαση στην εδώ και καιρό εσωτερική σύγκρουση στην Συρία μας προκαλούν σοβαρή ανησυχία», υπογραμμίζει επίσης σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, σημειώνοντας ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Δαμασκό αποτελούν πηγή «ιδιαίτερης ανησυχίας».
Η Ρωσία κάλεσε εξάλλου σήμερα την Δύση να σταματήσει να πολιτικοποιεί το θέμα των χημικών όπλων στην Συρία, την ώρα που οι δηλώσεις για μια ενδεχόμενη χρήση αυτού του είδους των όπλων στην συριακή σύγκρουση έχουν πολλαπλασιαστεί.
"Καλούμε και επιμένουμε να σταματήσει η πολιτικοποίηση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού ζητήματος», προσθέτει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.