Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ιορδανία: «Το μέλλον του Ισραήλ κινδυνεύει»

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΜΠΝΤΑΛΑ Β΄ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

Το μέλλον του Ισραήλ κινδυνεύει μακροπρόθεσμα αν δεν επιτευχθεί η ειρήνη στη Μέση Ανατολή, δηλώνει ο ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα.

Το μέλλον του Ισραήλ θα κινδυνεύσει μακροπρόθεσμα αν δεν καταστεί δυνατή η ειρήνη στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας σε συνέντευξή του στην Ουόλ Στριτ Τζέρναλ που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο.

«Πιστεύω ότι το μέλλον του Ισραήλ μακροπρόθεσμα διατρέχει κίνδυνο εάν δεν διευθετήσουμε τα προβλήματά μας», τονίζει στη συνέντευξή του ο ιορδανός μονάρχης ο οποίος αναμένεται στην Ουάσινγκτον για να μετάσχει σε διάσκεψη κορυφής με θέμα την ασφάλεια και τη μη διάδοση των πυρηνικών που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Απριλίου με πρωτοβουλία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.


«Πιστεύω ότι τόσο χάσιμο χρόνου είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να μας ανησυχεί όλους, διότι υπάρχει μία τεράστια ένταση» στην περιοχή, είπε ακόμα ο Αμπντάλα όταν ερωτήθηκε ποιό μήνυμα θα ήθελε να στείλει για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

«Στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, εάν μιλήσετε σήμερα (σε ορισμένους Λιβανέζους), θα διαπιστώσετε πως θεωρούν ένα πόλεμο επικείμενο ανά πάσαν στιγμήν. Φαίνεται πως υπάρχει προσπάθεια ορισμένων οργανώσεων να προωθήσουν μία τρίτη Ιντιφάντα, κάτι που θα ήταν ολέθριο. Η Ιερουσαλήμ, όπως το ξέρετε πολύ καλά, είναι μία πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί ανά πάσαν στιγμήν και, έπειτα, υπάρχει μία συνεχώς αυξανόμενη ανησυχία για ενδεχόμενη στρατιωτική δράση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν», πρόσθεσε.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.