Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Υεμένη: Διατεθειμένος να εγκαταλείψει την εξουσία ο Σάλεχ



Ο πρόεδρος της Υεμένης δηλώνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει την εξουσία «με αξιοπρέπεια», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ δήλωσε ότι θα ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει την εξουσία «με αξιοπρέπεια» ακόμα και μέσα σε λίγες ώρες, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Ο Σάλεχ, ωστόσο, αρνήθηκε ότι μια συμφωνία για τη μεταβίβαση της εξουσίας αναμένεται σήμερα, μετέδωσε το Al Arabiya, επικαλούμενο τις δηλώσεις του ηγέτη της Υεμένης στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Σάλεχ είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση είχε αυξήσει τις απαιτήσεις της αφότου εκείνος ξεκίνησε την πρωτοβουλία για τη μεταβίβαση της εξουσίας, σύμφωνα με το Al Arabiya.

Σε συμφωνία μεταβίβασης της εξουσίας ελπίζει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας


Ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης Αμπουμπάκρ αλ Κίρμπι δήλωσε ότι ελπίζει πως μια συμφωνία για τη μεταβίβαση της εξουσίας στη χώρα θα επιτευχθεί σήμερα και ότι το χρονοδιάγραμμα για τη μεταβίβασή της από τον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ μπορεί να αποτελέσει το προϊόν διαπραγματεύσεων.

«Ελπίζω ότι θα γίνει σήμερα, εντός της ημέρας», σημείωσε ο Κίρμπι και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η χρονική περίοδος είναι κάτι που μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση. Δεν θα αποτελέσει πράγματι εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.